Δραστηριότητες

Προσφέρουμε σε παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.

Taekwondo

Το taekwondo, η δημοφιλέστερη κορεάτικη πολεμική τέχνη, έχοντας ως βασικές της αρχές την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση, συμβάλλει στην ανάπτυξη φυσικοκινητικών αλλά και πνευματικών ικανοτήτων.

Ρυθμική

Η ρυθμική είναι ένα κατά βάση γυναικείο άθλημα που συνδυάζει χορό και γυμναστική. Συμβάλλει στην απόκτηση ευλυγισίας, πνεύματος, ομαδικότητας, στην ανάπτυξη της κιναίσθησης, μιας καλής φυσικής κατάστασης, καλλιεργώντας την αγάπη για την γυμναστική και το χορό στα παιδιά.

Χορός

Ο χορός συμβάλλει στην διοχέτευση της ενέργειας και της έντασης των παιδιών αλλά και στην βελτίωση της ευελιξίας και της σωματικής δύναμης, διότι πρόκειται για μια αερόβια μορφή άσκησης.

Μουσικοκινητική

Με ασκήσεις και παιχνίδια βασισμένα στο ρυθμό και την μουσική τα παιδιά αναπτύσσουν την βασική δεξιότητα του ρυθμού διασκεδάζοντας.

Yoga για παιδιά

Η Υoga είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν τα παιδιά σημαντικές δεξιότητες όπως ο σεβασμός αυτοσυγκέντρωση έλεγχος τους σώματος και της αναπνοής τους αποκτώντας παράλληλα δυνατό και ευλύγιστο σώμα.

Σκάκι

Το σκάκι, όντας το πιο διάσημο παιχνίδι στρατηγικής, συντελεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ευγενή άμιλλα, η παρατηρητικότητα, η οργάνωση, η πειθαρχία, η κριτική σκέψη. Επίσης βελτιώνει την μνήμη και βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Ρομποτική

Τα παιδιά εισάγονται στον ψηφιακό κόσμο, μαθαίνουν να δημιουργούν προγράμματα στον υπολογιστή και να πραγματοποιούν μέσω αυτών ποίκιλες ασκήσεις και παιχνίδια με σκοπό την καλλιέργεια ψυχοκινητικών δεξιοτήτων και φυσικά την διασκέδαση των παιδιών.

Μαγειρική

Μέσω της δραστηριότητας της μαγειρικής τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες της ομαδικότητας και της συνεργασίας, έρχονται σε μια πρώτη επαφή με βασικές μαθηματικές έννοιες, όπως τα σχήματα και το βάρος.

Ζωγραφική

Η εκπαίδευση των εικαστικών βοηθάει τα παιδιά να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η χαρά της δημιουργίας, η κριτική σκέψη, η προσωπική έκφραση, αλλά και η εκτίμηση του κοινωνικού ρόλου της τέχνης.

Κατασκευές

Η κατασκευές βοηθούν τα παιδιά να διευρύνουν τους ορίζοντες και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η χαρά της δημιουργίας, η κριτική σκέψη και η προσωπική έκφραση.

Συμπλήρωσε την Αίτηση Ενδιαφέροντος