Νέα

Η Εκπαίδευση στη Μουσική και την Ρυθμολογία

By 16 Ιουνίου, 202024 Ιουλίου, 2020No Comments

Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί, περισσότερο απ΄ οτιδήποτε στον κόσμο, ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας. (Πλάτωνας)

Ο ρυθμός είναι παντού! Στο βάδισμα μας, στους χτύπους της καρδιάς μας, στην αναπνοή μας, ακόμα στον τρόπο ομιλίας μας. Η μουσική δίνει στο παιδί την ευκαιρία να ασχοληθεί με διάφορες μουσικές δραστηριότητες, όπως το να δοκιμάσει να τραγουδήσει μαζί με την ομάδα του, αλλά και μόνο του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί θα γνωρίσει την επιτυχία μέσω της επιβράβευσης, κάτι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα είναι μουσικοκινητικές ασκήσεις, ρυθμικά τραγούδια, ρυθμικές ασκήσεις με κρουστά, ηχομιμητικές ασκήσεις αλλά και φωνητικές ασκήσεις με τραγούδια.

Το μάθημα της ρυθμολογίας έχει ως πρωταρχικό του στόχο να αποφορτίσει τα παιδιά από τη συσσωρευμένη ένταση της καθημερινότητας. Τους δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουν τη δεξιότητα της ακοής, να αναπτύξουν μια κινητική ανεξαρτησία και να αποκτήσουν αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Η γνωριμία με τα μουσικά όργανα (κρουστά) μέσω των οποίων μπορεί ο καθένας ξεχωριστά να φέρει το δικό του ρυθμό, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αρμονικό μουσικό σύνολο.

Τα παιδιά μέσω της μουσικής εκφράζονται δημιουργικά, αλλά κυρίως είναι ευτυχισμένα… Επίσης, στόχος του μαθήματος είναι να μάθουν να συντονίζονται με την ομάδα τους, να εμπιστευτούν τις φωνές τους και ο καθένας μόνος του, αλλά και μαζί με την ομάδα, να αξιοποιήσει το υλικό του.

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

ΚΔΑΠ Έκρηξη

Προσφέρουμε σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη
δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Αίτηση Ενδιαφέροντος