Νέα

Η Μαγειρική με τα Παιδιά

By 18 Ιουνίου, 202024 Ιουλίου, 2020No Comments

Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που προσφέρει πληθώρα ερεθισμάτων στα παιδιά.

Αγαπούν να πειραματίζονται και τρελαίνονται να παίζουν με τάπερ, κατσαρόλες κ ότι βλέπουν να χρησιμοποιεί η μαμά τους στην κουζίνα.

Ένα παιδί μέσα από την μαγειρική ασχολείται με μαθηματικές έννοιες. Υπολογίζει ποσότητες «πόσα αυγά θα βάλω στο κέικ;» .Γνωρίζει έννοιες όπως μισό, ολόκληρο κ.α  «θα βάλουμε μισό πακέτο ζάχαρη». Υπολογίζει και συγκρίνει το βάρος: «το βούτυρο είναι πιο βαρύ από το αλεύρι» .Γνωρίζει τα σχήματα: «θα ψήσουμε την τυρόπιτα στο ορθογώνιο ταψί».

Επιπλέον, ασχολείται με φυσικές επιστήμες, παρατηρεί πως αλλάζει η ύλη :《πως το νερό όταν προσθέτω αλεύρι γίνεται ζυμάρι》.

Μέσα από την μαγειρική τα παιδιά αναπτύσσουν τους λεπτούς χειρισμούς όπως πως μπορούν να χειριστούν μια απλή ζύμη για κουλουράκια. Ακόμα πως  να κόβουν με πλαστικά μαχαίρια. Πρόκειται για μια εκπληκτική εξάσκηση των λεπτών χειρισμών και έχει νόημα για τα παιδιά,  καθώς μπορούν να επέμβουν στα υλικά και να βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα των πράξεών τους.

Τα  παιδιά μέσα από την μαγειρική μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συνομηλίκους για την  επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Κατανοούν πόσο σημαντική είναι η γραφή και η ανάγνωση,  καθώς πρέπει να διαβάσουμε την συνταγή για  να μάθουμε τι υλικά χρειαζόμαστε και ανάλογα την ηλικία τους σημειώνουν με τον δικό τους τρόπο την συνταγή.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορούμε να δουλέψουμε μέσα από την διαδικασία της μαγειρικής .Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και πολλή αγάπη.

Βάλτε  τα παιδιά σας στην κουζίνα, εμπιστευτείτε τα και καλή διασκέδαση!

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

ΚΔΑΠ Έκρηξη

Προσφέρουμε σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη
δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Αίτηση Ενδιαφέροντος