Νέα

Θεατρικό Παιχνίδι & Δημιουργικότητα

By 17 Ιουνίου, 202024 Ιουλίου, 2020No Comments

Θέατρο για τα παιδιά δεν είναι μόνο η παράσταση. Είναι μια διαδικασία που αγγίζει τις αρχέτυπες ανάγκες του ανθρώπου για δράση- παιχνίδι, παραλλαγή και θέαση. Το θεατρικό παιχνίδι, είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε μέσα από τα συναισθήματα μας, πράγμα που στην καθημερινότητα μας σπανίζει.

Στο σύγχρονο κόσμο οι άνθρωποι επικοινωνούμε με το λόγο, τις εικόνες, τις λέξεις και στα slogan. Με δυσκολία χρησιμοποιούμε το μεγάλο πυρήνα των συναισθημάτων μας με αποτέλεσμα να μην εκδηλωνόμαστε. Γιατί όμως και στα παιδιά από τόσο νωρίς να αποκεντρώνεται ο συναισθηματικός παράγοντας.

Πρώτος στόχος του μαθήματος είναι να καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μαζί μια ομάδα, να ακούμε ο ένας τον άλλον, να εμπιστευόμαστε και να σεβόμαστε τα μέλη της ομάδας μας, να πειθαρχούμε και να αλληλοεπιδρούμε χωρίς να χάνουμε τον αυθορμητισμό μας .

Είναι εξίσου σημαντικό το παιδί να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα την προσωπική του άποψη, μαθαίνοντας πως δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία και πως ο κάθε τρόπος να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα είναι σεβαστός. Το μάθημα εστιάζει στο παιχνίδι, τη μίμηση, την παρατηρητικότητα στις ασκήσεις ρυθμού, μνήμης, αισθήσεων, συνεργασίας, φαντασίας, στα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς και την εξάσκηση φωνής και λόγου.

Τέλος, αυτό που κατακτάτε μέσα από θεατρικό παιχνίδι είναι να μάθει το παιδί να διοχετεύει την ενέργεια του δημιουργικά, να αναπτύξει τη σωματική του αντίληψη, να εξωτερικεύσει την προσωπική του εμπειρία και μέσα από αυτή να γίνει ένας μικρός δημιουργός.

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

ΚΔΑΠ Έκρηξη

Προσφέρουμε σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη
δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Αίτηση Ενδιαφέροντος